header
Fjelltørket pinnekøtt med Grov Kokt Bjorlimorr 

fjelltrket_pinnekjtt_med_grov_kokt_bjorlimorr.jpg

Del pinnekjøttsiden, ca 1,5 kg langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. 12 - 14 timer (se nedenfor).
Legg en rist eller bjørkepinner i kjelen, fyll på vann så det står i høyde med risten/pinnene.
Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2-3 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
Om ønskelig brunes pinnekjøttet deretter lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, høyt i ovnen på sterk varme evt grill forsiktig i ca. 5 minutter.
Grov Kokt Bjorlimorr dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Serveres på varme tallerkener med Grov Kokt Bjorlimorr, kålrotstappe,
kokte poteter, og ribbefett.

 

GROV KOKT BJORLIMORR

matbilde_lager_noe_i_bolle.jpg
MED RINGERIKSERTERPURÈ

Ingredienser:
400 g grov kokt Bjorlimorr
Vann
Trepinner
200 g Ringerikserter
Vann
Salt
Godt smør
4 ss god olivenolje
Salt

Les mer...
 

KRYDDERSTEKT REINSDYRBIFF

matbilde_fenalar_rullade.jpgMED PÆRE OG PERSILLERØTTER

Ingredienser:
700 g reinsdyrbiff fra Bjorli Fjellmat
¼ ts nellik
¼ ts korianderfrø
¼ ts anisfrø
4 sorte pepperkorn
4 ss solsikkeolje
2 ss smør
Salt og kvernet sort pepper

4 persillerøtter
2 ss smør
Vann
Salt
2 skiver sitron
1 pære
½ ts sukker
1 ss smør
Saft av ½ sitron
Sopp
Bønner

Les mer...
 

SELLERIROTSUPPE

matbilde_fenalar_p_skjeier.jpg MED SPEKEBACON 

Ingredienser:
200 g sellerirot
4 dl hønsekraft
3 dl kremfløte
1 dl melk
50 g Økologisk Røros Smør
100 g Spekebacon fra Bjorli Fjellmat
1 ss finkuttet gressløk
4 Vannkringler

Les mer...
 

SPRØ ASPARGES

matbilde_fenalar_lager_rullade.jpg MED FJELLTØRKET FENALÅR AV LAM FRA BJORLI FJELLMAT

Ingredienser:
8 grønne asparges skrelt i bunn
8 skiver loff
8 skiver Fjelltørket fenalår av lam fra Bjorli Fjellmat
2 reddiker
4 ss olivenolje
Kvernet sort pepper
Karse, estragon og kjørvel
4 ss rødvinseddik
1 ts sukker

Les mer...
 

Utvannning av pinnekjøtt 

Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning.

 
ornament
© Bjorli Fjellmat as - 2669 Bjorli - Telefon 61 24 56 57 - Telefax 61 24 56 55 - www.bjorlifjellmat.no