header

GROV KOKT BJORLIMORR

matbilde_lager_noe_i_bolle.jpg
MED RINGERIKSERTERPURÈ

Ingredienser:
400 g grov kokt Bjorlimorr
Vann
Trepinner
200 g Ringerikserter
Vann
Salt
Godt smør
4 ss god olivenolje
Salt

Ringeriksertene legges i kaldt vann over natten.
Skift vann og kok ertene i ca. 45 minutter til de er møre.
Press av væsken gjennom en finmasket sikt.
De avsilte ertene has i en kjele og kokes opp. Rør inn smør og olivenolje, og smak til med salt.
Ringeriksertene blandes godt med en visp med smør og salt.
Grov kokt Bjorlimorr trekkes i vann til de er gjennomvarme.
Ta av skinnet og kutt i 2 cm tykke skiver. Tre på grillpinner og topp med Ringerikserterpurè.
Legges på fat og overøses med ertekraften og noen drypp god olivenolje

Porsjoner: 4

 
ornament
© Bjorli Fjellmat as - 2669 Bjorli - Telefon 61 24 56 57 - Telefax 61 24 56 55 - www.bjorlifjellmat.no