Grov kokt Bjorlimorr med Ringerikserterpurè

iMageWithFallbackAndMagik (4).jpg

Ingredienser

400 g grov kokt Bjorlimorr
Vann
Trepinner
200 g Ringerikserter
Vann
Salt
Godt smør
4 ss god olivenolje
Salt


Ringeriksertene legges i kaldt vann over natten.
Skift vann og kok ertene i ca. 45 minutter til de er møre. 
Press av væsken gjennom en finmasket sikt. 
De avsilte ertene has i en kjele og kokes opp. Rør inn smør og olivenolje, og smak til med salt. 
Ringeriksertene blandes godt med en visp med smør og salt. 

Grov kokt Bjorlimorr trekkes i vann til de er gjennomvarme. 
Ta av skinnet og kutt i 2 cm tykke skiver. Tre på grillpinner og topp med Ringerikserterpurè. 
Legges på fat og overøses med ertekraften og noen drypp god olivenolje.

Porsjoner: 4