Grov kokt Bjorlimorr med Ringerikserterpurè
/Ingredienser
400 g grov kokt Bjorlimorr
Vann
Trepinner
200 g Ringerikserter
Vann
Salt
Godt smør
4 ss god olivenolje
Salt
Ringeriksertene legges i kaldt vann over natten.
Skift vann og kok ertene i ca. 45 minutter til de er møre.
Press av væsken gjennom en finmasket sikt.
De avsilte ertene has i en kjele og kokes opp. Rør inn smør og olivenolje, og smak til med salt.
Ringeriksertene blandes godt med en visp med smør og salt.
Grov kokt Bjorlimorr trekkes i vann til de er gjennomvarme.
Ta av skinnet og kutt i 2 cm tykke skiver. Tre på grillpinner og topp med Ringerikserterpurè.
Legges på fat og overøses med ertekraften og noen drypp god olivenolje.
Porsjoner: 4