Krydderstekt reinsdyrbiff med pære og persillerøtter
/Ingredienser
700 g reinsdyrbiff fra Bjorli Fjellmat
¼ ts nellik
¼ ts korianderfrø
¼ ts anisfrø
4 sorte pepperkorn
4 ss solsikkeolje
2 ss smør
Salt og kvernet sort pepper
4 persillerøtter
2 ss smør
Vann
Salt
2 skiver sitron
1 pære
½ ts sukker
1 ss smør
Saft av ½ sitron
Sopp
Bønner
Rist nellik, korianderfrø og anisfrø i en tørr panne. Knus de godt og sikt de.
Brun reinsdyrbiffene i en blanding av olje og smør. Tilsett krydder i pannen, og vend godt om.
Legg biffene på stekebrett og etterstek i ovn ved 160 grader i ca. 20 minutter. Ta ut og la hvile i 10 minutter.
Persillerøttene skrelles og deles i fire. Forvelles i lettsaltet vann i 1 minutt. Has i en ildfast form og bak i ovn sammen med smør og sitron ved 210 grader i 10 minutter.
Pæren skrelles og kuttes i 3mm tykke skiver. Stekes i en blanding av smør og sukker. Smakes til med sitronsaft.
Server med sopp og kokte, grønne bønner.
Porsjoner: 4