Fjelltørket pinnekøtt med Grov Kokt Bjorlimorr

iMageWithFallbackAndMagik.jpg

Ingredienser

1,5 kg Bjorli fjelltørket pinnekjøtt
Grov kokt Bjorlimorr
Kålrotstappe
Poteter
Ribbefett


Del pinnekjøttsiden, ca 1,5 kg langs hvert ribben.
Vann ut i rikelig vann i ca. 12 - 14 timer (se nedenfor).
Legg en rist eller bjørkepinner i kjelen, fyll på vann så det står i høyde med risten/pinnene.
Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2-3 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
Om ønskelig brunes pinnekjøttet deretter lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, høyt i ovnen på sterk varme evt grill forsiktig i ca. 5 minutter.
Grov Kokt Bjorlimorr dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Serveres på varme tallerkener med Grov Kokt Bjorlimorr, kålrotstappe, 
kokte poteter, og ribbefett.